Fotocollage med byxor sydda till barn och unga

När vi höll på att prova och utforma Fashion Freaks byxmönster fick vi kontakt med Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU. Organisationen firade 50-år och ville göra en modeshow till jubileumsdagen.

Vi sydde byxor till tre killar och en tjej i åldrarna mellan 10 och 18 år. Eftersom det fanns olika önskemål blev det ett litet äventyr för oss. Byxmönstret måste fungera men därutöver …

Modebilder på killarna och tjejerna med de färdiga byxorna

Resultatet ser ni här ovan: Ett par röda byxor av chinos-modell fick extra fickor för mobiltelefon och annat. De lila bomullsbyxorna fick muddar runt anklarna med dekorband och broderade blommor. Jeansen blev ett kapitel för sig. Modet krävde ojämn blekning, gärna med en gul nikotinfärgad grundton. Det skulle vara designerslitet och dessutom fanns önskemål på slitna hål med läderlappar under.

Fickorna och broderiet är nog inget för nybörjaren men Meagan är ju van. Jeansen var värre. Det blev till att pröva sig fram med blekmedel. Spruta, pensla eller svabba på med svamp, för att snabbt tvätta av innan det frätte bort för mycket färg. Den smutsgula tonen krävde först blekning och sedan färgning. Den chickt designerslitna looken skapades helt enkelt genom att Meagan gick på tyget med nagelborste, olika grova sandpapper och andra användbara verktyg. Hålen fick sedan läderbakgrund påsydd på insidan. En hel del nitar trycktes också fast innan resultatet var klart.

Och lärdomen då …

Det är svårt att hitta riktigt tjockt och bra jeanstyg.

Men när du hittar det tål det en hel massa stryk.

Fotograf Inger Bladh

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

One Response to Fotocollage med byxor sydda till barn och unga

  1. Cheryl skriver:

    I’m looking for sewing patterns for men’s adaptive clothing. My husband is incontinent and in a wheelchair. In need of open backed pants and shirts and nightshirts. Would appreciate it if anyone has a source for good sewing patterns. Thanks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.