Mönsterdelar till raglanjacka för kvinnor

Ladda ner och skriv ut mönstret till en raglanjacka (består av följande PDF filer):

Beskrivning av jackan

Raglanjackan för kvinnor ser något annorlunda ut än raglanjacka för män. Ärmarna är sydda med en inprovning över axelpartiet som ger ett mer välformat axelparti med en böjd linje. Det böjda axelpartiet skapas genom att sy ärmen av två mönsterdelar. Egentligen behöver du inte sy ärmen i två hela stycken. Du kan välja att klippa ärmen i ett stycke med en djupare, böjd inprovning. Instruktioner för hur du gör detta finns i instruktioner att klippa ut mönstret.

Grundmodell av raglanjacka framifrån

Grundmodell av raglanjacka bakifrån

Raglanjackan kan precis som jackan med vanlig, nedhasad ärm sys med böjd rygglinje. Här nedan ser de hur en raglanjacka för kvinnor med vanlig kraglinje och rak rygglinje, samt hur en raglanjacka för kvinnor med högre kraglinje och böjd rygglinje ser ut från sidan.

Raglanjacka med rak kraglinje, rak rygglinje samt hög kraglinje, böjd rygglinje
Du kan välja att sy ärmarna med mudd eller inte. Kragen kan också sys antingen i ribbstickat muddtyg eller i samma tyg som jackan i övrigt. Du har också möjlighet att välja en krage med högre linje över nackpartiet. Denna kan vara särskilt lämplig vid en böjd rygglinje. Här nedan ser du exempel på hur kragen ser ut i ribbstickad vanlig linje, ribbstickat med högre bakparti och i jacktyget med högre bakparti.
Ribbstickad krage med vanligt och högre bakparti, krage i jacktyg med högre bakparti

Klicka här för syinstruktioner till den här jackan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.