Syinstruktioner till kavajliknande jacka för kvinnor

Syinstruktionerna till en kavajliknande jacka för kvinnor:

Beskrivning av vad syinstruktionerna innehåller

Det här är syinstruktioner till en kavajliknande jacka för kvinnor. Den är relativt enkelt att sy. Den är längre bak och har ett kortare framstycke med dragkedja.

Mönsterdelar till framstycket
Mönsterdelar finns till fodrade kanter. Jackan kan sys med foder eller utan.

Mönsterdelar till de olika bakstyckena
Du kan välja mellan några olika utformningar bland mönsterdelarna. Jackan kan sys med antingen rakt bakstycke eller en svagt rundad rygglinje. Du har också två olika ärmar att välja på: en vanlig rak och en svagt böjd ärm. Båda kan sys med ribbstickad mudd eller utan.

Mönsterdelar till de två olika ärmarna
Den böjda ärmen sys av två mönsterdelar medan den vanliga raka ärmen sys av en del.

Rak ribbstickad krageRibbstickad krage med högt nackparti
Det finns två olika kragalternativ: en med en rak linje och en med ett högre mittparti. Den senare ger en högre linje over nacken och är framför allt tänkt för en jacka med svagt rundad rygglinje. Kragen med högre mittparti bör sys I ribbstickat tyg. Ett tyg utan elasticitet är inte tillräcklig töjbart och gör det svårt att få en snygg linje.

Krage i jackans tyg
Bland mönsterdelarna finns mönster för ärmmudd om du väljer att sy en sådan i ribbstickat tyg. Om du istället väljer att sy en vanlig rak ärm utan mudd ska du tänka på detta när du klipper ut tyget till ärmarna. Ärmmudd
Slutligen finns det mönsterdelar för foderkanter till jackans fåll. Du har två olika mönster för bakstycke fåll att välja på. Den ena används för ett rakt bakstycke. Den andra används för ett bakstycke med svagt böjd rygglinje.

Klicka här för att gå till syinstruktionerna  för de här byxorna.

2 Responses to Syinstruktioner till kavajliknande jacka för kvinnor

  1. vinay lad skriver:

    It is difficult for me to understand the attaching collar and under collar to the jacket for want of very hasty guidelines and the pictures presented can not satisfy me as there are no guiding marks ,numbers or letters to actually understand the tutorial.Hope you will improve upon this.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.