Syinstruktioner till raglanjacka för män

Syinstruktionerna till en raglanjacka för män:

Beskrivning av vad syinstruktionerna innehåller

Här är syinstruktionerna till en raglan jacka för kvinnor. Den är relativt enkel att sy. Jackan är längre bak och kortare fram. Den knäpps med en dragkedja. Den är ofodrad förutom en smal remsa längs fållen.

Du har några alternativa utformningar att välja mellan bland mönsterdelarna. Jackan kan sys med antingen rak eller svängd rygglinje.

Fram- och bakstycken

Rullstolsanvändare sitter ibland med en lätt böjd rygg (höftpartiet lutat bakåt mot ryggstödet) för att få bättre balans. Mönstret med den lätt svängda rygglinjen är till för att passa denna sittställning.

Bred ärm i ett styckeÄrmmönstret till jackan för män består av en mönsterdel som ger dig en vanlig raglanärm med mycket vidd. Om du vill ha en mer välformad form på ärmen titta på mönstret och syinstruktionerna till raglan jacka för kvinnor. Denna har en ärm som formar sig tajtare över axelpartiet.

Kragen finns också i två alternativa utformningar, en med rak linje och en bredare mitt på. Detta skapar en högre krage i nackpartiet och är framför allt tänkt att fungera ihop med en jacka med svängd rygglinje (kraglinjen följer ryggens). Krage med högre nackparti bör göras i ribbstickat material. En krage i oelastiskt tyg har inte tillräcklig stretchkvalitet för den här lösningen.Ärmmudd och kragar

Bland mönsterdelarna finns också mönster till ärmmuddar. Detta är om du väljer att göra en jacka med sådana. Om du hellre vill ha vanliga fållade ärmar väljer du detta när du klipper ut ärmmönstret.

Slutligen finns mönsterdelar till en smal fordring längs fållen i nederkant av jackan. Här har du två mönsterdelar till bakstycket att välja mellan, en till en vanlig rak rygg och en till ryggen med en svängd rygglinje. Foderkanter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.