Att sy i dragkedjor och sy ihop en kjol i tyg utan stretch

Syinstruktionerna till mönstret för en kjol i tyg utan stretch:

Sy ihop kjol och sätta i dragkedjor

FRAMSTYCKET

Om du har valt att sätta in en dragkedja (eller två dragkedjor) i framstycket ska du börja med det. Så här kan du enkelt sy i en dragkedja.

Sy ihop framstyckets delar

Sy ihop den kvarvarande inprovningen. Sy sedan längs sömmen där du ska sätta i dragkedjan. Sömmen följer inprovningens linje och fortsätter sedan i en rak linje ner till fållen. Släta ut kjoltyget och stryk längs sömmens baksida för att pressa ut sömsmånen.

Placera dragkedjan med framsidan ner mitt över sömmen och sy fast den.

Nåla fast dragkedjan Sy fast dragkedjan
Om du använder en kort dragkedja (inte hellång) sy ett par extra stygn över slutändan.

Vänd kjolen med framsidan ut. Använd en sprättare, eller en liten, vass sax, för att försiktigt sprätta bort sömmen över dragkedjan. Sprättare

Dragkedjan syns nu. Var försiktig så du inte skadar tyget.

Vänd kjolen och sprätta fram dragkedjan

Till ett framstycke med dubbla dragkedjor kommer du att sy två sömmar längs inprovningarnas linjer som fortsätter ner till fållen. Sätt in dragkedjorna i dessa på samma sätt som ovan.

Sy inprovningOm du har valt ett framstycke utan dragkedja, sy ihop inprovningarna på samma sätt som till en kjol i elastiskt material.

BAKSTYCKET

Bakstycket är gjort av tre delar, två sidodelar och en mittpanel. Det här skapar en mjukare kurva för sitspartiet. Om du vill göra kjolen litet mer elastisk kan du byta ut tyget i mittpanelen bak mot ett stretch-tyg.

Sy ihop inprovningar och sömmar i bakstycket

Sy inprovningarna och sedan sömmarna som syr ihop sidodelarna med mittpanelen. Pressa isär sömmarna. Kom ihåg att inprovningarna i bakstycket sitter i sidsömmen.

SY IHOP KJOLEN

Lägg framstycket och bakstycket tillsammans och sy sidosömmarna.

Sy sidsömmarna

Om du har valt att sätt in dragkedjan i sidosömmen ska du göra det nu. Pressa isär sömmen. Placera dragkedjan med framsidan ner mitt över sömmen. Sy fast och sy ett par extra stygn över änden för att säkra denna.

Placera dragkedjan över sömmenSy på dragkedjan

Vänd kjolen med framsidan ut och använd en sprättare eller en liten viss sax för att sprätta bort stygnenöver dragkedjan. Vänd kjolen och sprätta

Denna syns nu.Dragkedjan kommer fram

I de här exemplen har vi använt en kort dragkedja. En hellång dragkedja sys fast på samma sätt. Den enda skillnaden om du väljer en hellång dragkedja är hur du syr upp fållen.Sy fållen

När du använder en hellång dragkedja, sy fållen så här. Fåll till hellång dragkedja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.