Byxor – band för att hålla byxbenen på plats

Klicka här för att gå tillbaka till huvudsidan för enkla anpassningar

Resårband under foten

Byxbenen åker lätt upp och fastnar kring vaderna när man sitter i rullstol. Ett enkelt sätt att lösa problemet är att sy i band som håller byxbenen på plats.

Sy fast ändarna av ett brett resårband på insidan av byxbenen vid sidosömmarna. Cirka 10 centimeter upp från fållen är en lämplig höjd.Ögla av resårband som hänger ner under byxbenet

Resårbandet bildar nu en U-formad ögla som du kan sätta under foten innan du tar på dig skorna. Resårbandet håller byxbenen på plats samtidigt som det inte syns.

Du kan naturligtvis välja att trä resårbandet under skorna också, om du tycker att det känns obekvämt under foten. Om du väljer lösningen med skorna kanske du behöver ett något längre band. Innan du klipper och syr i måste du naturligtvis mäta hur långt bandet ska vara.Fäst resårband eller knapp vid byxbenets sidsömÖgla gjord av resårband med knapphål

Istället för fast isydda band kan du välja att sy platta knappar på insidan av byxbenens sidsömmar, samma höjd som ovan. Därefter kan du använda resårband med knapphål.

Resårband med knapphål hittar du i syaffärer med större sortiment. Det kan också löna sig att titta i butiker som säljer barnkläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.