Utomhuskläder – anpassningar

OBS! Anpassningarna under den här sidan är INTE individuella anpassningar av färdigsydda plagg. De är generella anpassningar för att passa en sittande position.

Entrésida för anpassningar av utomhuskläder

Det område där vi stött på ordentliga problem är utomhuskläder. Under en lång tid gjorde vi ett otal försök att anpassa framför allt utejackor. Trots alla de lösningar vi prövade hittade vi inte en lösning som var bra nog. Istället landade det i halvtaskigt fungerande plagg med mycket komplicerade instruktioner. Vi fick tänka om helt enkelt.

Genom att fokusera kombinationer av plagg och accessoarer – köpta, sydda och/eller anpassade – fick vi försöka hitta alternativa vägar till att ”hålla värmen”. Några anpassningar blev dock kvar och dem hittar du här.

Alla våra anpassningar är gjorda så enkelt som möjligt. En del anpassningar passar vissa personer och andra anpassningar gör det inte. Du behöver förmodligen pröva dig fram för att hitta den rätta kombinationen för just dig.

Typer av anpassningar av utomhuskläder som tillhandahålls här

TA BORT BAKSIDAN AV REGNBYXOR/SNÖOVERALLER

Vi på Fashion Freaks är inte generellt fans av anpassade kläder av typen ”baklösa” byxor och kjolar. Även om bristen på ”häckskydd” inte nödvändigtvis är synlig finns det orsaker till att det existerar – som till exempel värme och integritet. Vi har gjort ett undantag för kläder av typen snöoveraller och regnbyxor eftersom dessa i regel bärs ovanpå andra byxor/leggings. Baklösa utomhuskläder är också enklare att ta på och sparar därför tid. Vi tror att det kan vara värdefullt för barns möjligheter att vara en del av aktiviteter på raster och fritid då det möjliggör att vara med från början. Det finns också plagg av den här typen ute på marknaden i form av till exempel chaos för ridning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.