Gör det mesta av dina mönster.

Sidor att läsa innan du använder våra mönster:

Gör det mesta av mönstren

Om du är van att sy finns det många små förändringar du kan göra som ger en väldig skillnad på det färdiga plagget. Alla mönster är grundmönster så slutresultatet begränsas bara av din egen fantasi. Leta inspiration i modetidningar, leta efter olika tyger (samma jacka i två olika tyg ger väldigt olika resultat), titta på storleken: du kanske vill ha en tajtare jacka eller något mer löst sittande?

Här är några idéer som inspiration:

Anorak

Istället för en vanlig jacka med dragkedja fram, testa en jacka av anorakstyp som har dragkedja bara från bröstet upp. Det är väldigt enkelt att ändra mönstret (både det med raglanärm och det kavajliknande).
Se bilden för hur du ändrar mönstret.Hur du klipper framstycket av mönstret till en anorak

Testa att sy en jacka eller tröja med luva. Kom ihåg att du kan sy en tröja i fleece eller college-tyg. För att sy luvan kopierar du helt enkelt mönstret från en annan jackas luva och syr fast den istället för krage. Du behöver förmodligen vidga halslinningen litet så den passar luvans bas.Jacka med luva

Sy kortärmade eller långärmade T-shirts (i stretch tyg). Raglanmönstret fungerar bäst till detta. Du kan sy både ärmarna och tröjan så långa eller korta du vill. Minska storleken på mönstret (beroende av hur tajt du vill att T-shirten ska sitta) och klipp ut framstycket längs tygvikningen istället för att klippa det i två delar.T-shirt med lång och kort ärm
Använd olikfärgade tyg på ärmar och trunk för en annorlunda look. Du kommer att behöva sy ett band runt halslinningen och en sticksöm passande för stretch, t.ex. lätt sicksack, så du kan trä tröjan över huvudet.
Använd fleece eller college-tyg till att sy en sweatshirt av något av jackmönstren. Du kan använda såväl mönstret med raglanärm som det med vanlig ärm, klipp bara framstycket längs tygvikningen så det är i ett stycke istället för två.
Sweatshirt med halvpoloDu kan sy en polokrage
eller vanlig krage, bara se till att du syr halssömmen med en elastisk sticksöm eller sätt i en dragkedja i axelsömmen för en tröja med vanlig ärm eller i en av de främre sömmarna längs raglanärmen. Du måste kunna trä tröjan över huvudet.
Kort fräsch jacka knäppt med hakeHa skoj med jackmönstren. Gör en kort och funky jacka med trekvartsärmar för finklädda sommarkvällar. Fixa till den med fräscha knappar, band eller hakar. Välj ett roligt tyg.

Använd byxmönstret till ett par bekväma joggingbyxor i trekvartslängd, ta ett mjukt elastiskt tyg eller något glamorösare som ett glansigt halt tyg eller krossad sammet (kom ihåg att sammet kan streta emot om du förflyttar dig med glidbräda).

Jogging byxorPiratbyxor med slitsar i sidsöm

Testa ett par piratbyxor eller strandbyxor i trekvartslängd i ett skönt bomullstyg. Sy slitsar nedanför knäna och fickor där du behagar.
ShortsTesta att sy shorts, små hotpants eller större med längre ben. Är du orolig för dina ben? Klä dig i trekvartslånga leggings under shortsen eller klä upp dig i snygga strumpbyxor och skor.
Ra-ra kjol framifrånRa-ra kjol från sidan
Använd kjolmönstret till att sy en ra-ra eller veckad kjol. Ändra bara framstycket. Bakstycket fungerar bäst oförändrat.
Veckad kjol framifrånVeckad kjol från sidan
Sy en lager-på-lager kjol, med ett undertyg och ett tunnare tyg eller spets över.
Kjol med två tyglager
Gör två separata kjolar och sy ihop dem vid linningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.